Grasbroek

’t Grasbroek is een zandafgraving tussen Delden en Bornebroek, hartje Twente. Kijk hier voor een beschrijving van de route. De plas is zo’n 12 meter diep en is erg in trek onder duikers, jet- en waterskiërs. In deze plas is het onderwaterhuis geplaatst. Naast Arcadis is hier een kustmatig rif aangelegd dat inmiddels onderdak biedt aan tal van zoetwaterkreeft en vissen. Tevens is er een wrakje van een plezierjacht afgezonken zodat er voor duikers een heus onderwaterpark is ontstaan.

foto grasbroek

Het zicht varieert tussen 50 cm en 5 meter en als je erg veel geluk hebt nog meer. Het zicht is wel afhankelijk van weersomstandigheden. De bodem bestaat uit zand, langs de oevers is rietbegroeiing die beschutting biedt voor baars en snoek. Rivierkreeft is veel te zien.

In de plas wordt de mogelijkheid geboden tot water- en jetskien.

De eigenaar van de plas heeft de twee deelnemende verenigingen in de gelegenheid gesteld het onderwaterhuis hier te plaatsen.

Na een uitvoerig bodemonderzoek is een geschikte lokatie voor de constructie van het onderwaterhuis gekozen.

Op de kant zijn voorzieningen om te communiceren met de duikers in het onderwaterhuis en om het huis te voorzien van verse lucht.